Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Novinky.cz :  http://www.novinky.cz/vanoce/154553-vanocni-cukrovi-vanocni-pernicky-ozdobi-a-provoni-cely-dum.html

 

Základní perníkové těsto

600 d hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 200 g medu, 150 g másla, 3 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 3 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, citronovou kůru.

 

Bílková poleva - 170 - 200 g moučkového cukru ( podle velikosti vejce ) nejméně dvakrát prosátého,  1 bílek ( přecezený ), 1 lžička solamylu, 1 lžička citrové šťávy. Všechno třeme plochou měchačkou až do zbělení polevy ( kolem 20 minut :-)  

 

          Prosetou mouku, cukr, koření, sodu a citr.kůru smícháme v míse, přidáme vlažný tekutý med, změklé máslo a vejce. Velmi pečlivě propracujeme, je-li lepivé přidáme hl.mouku. Hotové těsto musí být lesklé a nesmí se drolit. Vložíme do mikr. sáčku alespoň na 24 hodin. Těsto před pečením vyndáme asi hodinu před pečením, aby mělo pokojovou teplotu. Pečeme na 170°C. Po upečení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Upečené necháme několik dní odležet a pak teprve zdobíme bílkovou polevou.

  

- 

-

Perníkové těsto

1 kg hladké mouky, 20 dkg moučkového cukru, 8 lžic medu, 4 celá vejce, 1 lžička jedlé sody, 4 lžičky perníkového koření.

 

           Vejce s medem a cukrem utřete, přidejte  koření a po částech mouku s jedlou sodou. Vypracujte hladké těsto, které nechte v mikrotenovém sáčku odležet do druhého dne ( nebo i déle ). Dvě hodiny před zpracováním nechte při pokojové teplotě povolit.

Těsto před rozvalováním znovu dobře propracujte. Na pomoučeném vále rozválejte 4-5 mm silnou placku, vykrájejte různé tvary, kreré pečte v hodně vyhřáté troubě ( nejlépe na pečícím papíře, nebo pomazaném plechu ), stačí 8 - 10 minut, podle tloušťky a velikosti perníčků.

 

                                                                                    -

                                                                                    - 

Perník na figurky

40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 rovná lžíce jedlé sody, 1 lžíce kakaa, trochu rumu, 2 lžíce perníkového koření

         Koření ,jedlou sodu a mouku prosijeme do mísy . Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké těsto, které  necháme odpočinout. Vyválíme na plát o tloušťce 4 - 6 mm a vykrajujeme růžné tvary. Pečeme na pečícím papíru ve středně teplé troubě. Upečené perníčky zdobíme bílkovou polevou.

                                                                     -

                                                                     -

 

Výborné perníčky

1000g hladké mouky, 360 g moučkového cukru, 5 vajec, 12 lžic medu, 5 lžic másla, 3 lžíce rumu, 3 lžíce kakaa, 2 kypřící prášky do perníku.

              Mouku,  mouč. cukr, kakao a prášek do perníku smícháme, přidáme med, máslo, rum , vejce a zaděláme hladké a vláčné těsto. Vykrájené perníčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. Ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Perníčky jsou po upečení křehké a výborné.  

-

Perníkové těsto s ořechy

800 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru,, 100 g mletých ořechů, 10 g sody, 100 g másla, 100 g sádla, 4 vejce, 8 lžic medu, 2 lžíce perníkového koření.

    Vše zpracujeme běžným způsobem, stejný je i postup při pečení a zdobení.

Je to recept paní Juliány a perníčky jsou opravdu vynikající, ani jsem je nestihla ozdobit.

                                                                                    -

- 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lindě

(Věra, 20. 11. 2007 12:00)

To mám radost :-)a přeju krásné vánoce V.

perníčky

(Linda, 19. 11. 2007 15:55)

Dobrý den, moc děkuji za recepty perníčky jsou opravdu výborné a měkoučké..:-)

Šárce

(Věra, 19. 11. 2007 13:37)

Ahoj Šárko, těžko říct v čem děláte chybu, nevím jaký recept používáte. Možná je to tím, že máte tuhé těsto. Já upečené perníčky dávám do vzduchotěsné nádoby, aby nevysychaly. Hodně štěstí V.

Perníčky

(erik, 19. 11. 2007 12:45)

perníčky přímo miluju sou dobrý...

zdravím

(šárka, 19. 11. 2007 7:48)

zdravím Vás, dobrý den, líbí děkuji za recepty na perníčky.Dělám je na stromeček už druhým rokem(samozřejmě, že tam vydrží některé max.týden - mám doma 3 mlsné chlapy), ale také se mi stává, že změknou třeba až za 3 měsíce! i jablko jsem zkoušela.V čem dělám chybu? děkuji za odpověď

Elišce

(Věra, 15. 11. 2007 7:59)

Díky :-)

ahoj

(Eliška, 14. 11. 2007 17:24)

ahoj je to tady dobré

Lindě

(Věra, 13. 11. 2007 7:07)

Ahoj Lindo, dávám upečené a vydýchané perníčky do nádoby, která jde dobře zavřít, nejlépe vzduchotěsné ( dobrou zkušenost mam s nádobím od Tupperware ).Vydrží tak dlouho křehké a hlavně krásně voňavé. Když je budete chtít měkké tak pomůže na jeden den k nim přidat kousek jablka.Přeju krásné pečení, budu ráda když mi napíšete jak se vám dařilo.Pěkný den :-)

dekuji

(linda, 13. 11. 2007 6:49)

dekuji moc za recepty...a ještě bych prosila o radu jak perníčky nejlépe uchovávat,aby byly stále hřehké a měkké.děkuji

Lindě

(Věra, 12. 11. 2007 19:17)

Tak jsem přidala slíbené recepty. Přeju hodně štěstí :-)

Dotaz

(Věra, 12. 11. 2007 9:27)

Ahoj Lindo, jestli to počká, tak vám odpoledne napíšu recept ,který jsem si oblíbila a perníčky jsou moc dobré. Letos jsem se soustředila hlavně na chuť perníčků a upekla jich několik druhů.V.

dotaz ?

(Linda, 12. 11. 2007 8:42)

Dobrý den Vánoce se blíží a já se chtěla zeptat.Chtěla bych letos pomoct babičče s pečením, a tak by me zajímalo ktéré z těst na perníčky si mám raději vybrat a také zda nemáte nějakou radu jak udržet perníčky měkké co nejdéle nám vždy okamžitě tvrdnou...děkuji za radu

Fw: objednavka ?

(Kolingerová - Billanc Partners ČR s.r.o., 24. 9. 2007 15:02)

v případě zájmu o spolupráci nás prosím kontaktujte co nejdříve na emailu: info@billancpartners.cz

objednavka ?

(Kolingerová - Billanc Partners ČR s.r.o., 24. 9. 2007 15:00)

Dobrý den paní Melicharová. Moc nás zaujala vaše práce, a přesně takové perníčky bychom potřebovali pro naše obchodní přátele jako novoročenku. Zajimalo by nás, jestli vyrábíte perníčky i na zakázku a jaké si účtujete ceny. Děkujeme a přejeme krásný den,
za Billanc Partners K. Kolingerová.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5



 

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA